До последните дни на октомври не очакваме съществени валежиДинамично и предимно

...
До последните дни на октомври не очакваме съществени валежиДинамично и предимно
Коментари Харесай

Очаква ни топъл уикенд с температури до 30 градуса в неделя

До последните дни на октомври не очакваме съществени превалявания

Динамично и най-вече топло за интервала време ни чака в идващите дни. От към или малко над нула градуса на следващия ден заран, в неделя тук-там температурите ще приближат 30 градуса.

До края на деня през днешния ден над западната половина на страната ще бъде слънчево, със слаб, на моменти сдържан, вятър от северозапад. В Източна България ще има повече облаци, само че по здрач и там те ще понижават до незначителна облачност. В източните региони вятърът ще бъде от изток и североизток. До вечерта над цялата страна вятърът ще отслабне и съвсем ще стихне, осведоми.

Дневните температури в следобедните часове ще доближат 16 до 21 градуса.

През нощта ще бъде ясно и над по-голямата част от страната - съвсем безшумно. Слаб източен вятър ще духа по поречието на Дунав.

Минималните температури ще бъдат от към 1 до 6 градуса,, тук-там в котловините - и малко по-ниски. Сутрин тук-там там за малко ще има мъгли и понижена видимост.

През деня ще бъде слънчево, с поява на висока облачност по здрач над западните региони. Ще духа слаб източен вятър, а дневните температури ще са от 14 до към 18 градуса.

В западната част на континента, под въздействие на мощен и просторен циклон, е облачно, прохладно и с валежи от дъжд.

Повече слънце има на Балканите, където ще се радваме на най-високите температури на континента, даже след слабото захлаждане през днешния ден. Нещо повече, в идващите дни ще се затопли още и хубавото време ще се задържи съвсем до края на месеца. 

Хладно остава на изток, като в Москва даже дневните температури ще останат до към 5-6 градуса.

В нашата страна през почивните дни температурите ще се покачат. В събота ще има междинна и висока облачност, в източните региони и планините вятърът ще се ориентира от юг, най-вече слаб. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10, а дневните от 19 до към 24 градуса.

В неделя ще се затопли още, изключително в южните региони. Ще се появи и усили сдържан, в Дунавската низина - мощен западен вятър. Минималните температури ще бъдат високи за края на октомври - от 10 до 15 градуса в множеството места, а дневните - от към 23 на север до 27, 28 градуса тук-там в Южна България.

Доста топло за края на октомври ще остане времето през първата половина на идната седмица. Минималните температури ще бъдат към, а постоянно и над 10 градуса, а дневните ще са най-често към и над 20, в някои дни тук-там и до 25-27 градуса.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР